top of page

Het plaatsen van een centrale verwarming

De complexiteit van het plaatsen van een centrale verwarming kan variëren afhankelijk van het type CV installatie dat je kiest. Allereerst is er natuurlijk de keuze van het type centrale verwarming. Over het algemeen omvat het proces het plaatsen van de ketel, radiatoren en buizen. Als u al een bestaande CV ketel hebt, kunnen wij bekijken of deze kan worden aangepast om de nieuwe CV installatie te ondersteunen. Installatie van een centrale verwarming bestaat uit de volgende stappen: 

Stap 1: Ontwerp van de centrale verwarming

Het eerste wat moet gebeuren bij het plaatsen van centrale verwarming is het ontwerpen van het systeem. Dit omvat het bepalen van het type verwarming dat nodig is (zoals radiatoren of vloerverwarming), het berekenen van de benodigde capaciteit van de ketel en het bepalen van de locatie van de warmtebron. 

Stap 2: Installatie van de verwarmingsketel

De volgende stap is de installatie van de verwarmingsketel. Dit omvat het kiezen van de juiste ketel voor het gebouw en het zorgen voor een veilige en correcte installatie van de CV ketel. Wij maken ook de nodige aansluitingen voor het distribueren van warm water of stoom door het hele gebouw.

De derde stap is het installeren van de radiatoren of vloerverwarming. Radiatoren worden meestal aan de muren gemonteerd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan de specifieke behoeften van het gebouw te voldoen. Vloerverwarming wordt geïnstalleerd onder de vloerbedekking en zorgt voor gelijkmatige verwarming van de vloer.

De laatste stap is het testen van het systeem om ervoor te zorgen dat het correct werkt en aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet. Dit omvat het controleren van de temperatuurregeling en het controleren van de druk in het systeem. Wij geven u instructies over het gebruik en onderhoud van de centrale verwarming.

Hebt u vragen over de plaatsing van radiators of vloerverwarming. Wenst u meer info over verwarmen met zonne-energie of aardgasinstallaties, contacteer ons voor een vrijblijvende prijsofferte.

Maesj en Zonen Edegem
itho daalderop
honeywell
buderus

Stap 3: Installatie van de radiatoren of vloerverwarming

Stap 4: Aansluiten van het centrale verwarmingssysteem

Na de installatie van de CV ketel en radiatoren of vloerverwarming, moet het verwarming systeem worden aangesloten. Dit omvat het installeren van leidingen en afsluiters die het water door het systeem leiden en het regelen van de waterdruk en de temperatuur.

Stap 5: Testen van de centrale verwarming

Centrale verwarming plaatsen in een bestaande woning

Als je al in een huis woont en centrale verwarming wilt laten installeren, kan de CV installatie wat ingewikkelder zijn dan bij nieuwbouw. Er moet in dit geval rekening houden met de bestaande constructie van het huis en mogelijk moeten er muren of vloeren worden geopend om de buizen te kunnen leggen. Het is daarom belangrijk om vooraf te bespreken welke stappen er nodig zijn en hoe de CV installatie zal worden uitgevoerd.

Laat uw centrale verwarming plaatsen door Maes Jean en Zn

Het plaatsen van centrale verwarming is een complex proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een professionele installateur. Als erkend installateur zijn wij al bijna 40 jaar gespecialiseerd in centrale verwarming. Het plaatsen van centrale verwarming is een belangrijke investering in uw huis en het kan veel voordelen opleveren als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd. 


De kosten verschillen natuurlijk per woning, zowel door de grootte als door de indeling, zoals veel kleine ruimtes of minder ruimtes met een groter oppervlak, maar ook door het bestaande leidingwerk. Om u een zo goed mogelijk beeld te geven, kijken we naar de kosten per onderdeel. Het totale systeem bestaat uit 3 onderdelen: de cv-ketel, de radiator of convector en de thermostaat. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Vloerverwarming & radiators in regio Antwerpen

Boilers, waterbehandeling en schoorsteen in regio Antwerpen

bottom of page