top of page
o371198v296_skv_Air-to-water_heatpumps_re.jpg

WARMTEPOMPEN

Uw warmtepompen specialist in Edegem, Antwerpen

Met een warmtepomp kan u, afhankelijk van het type, uw woning of uw sanitair water verwarmen. Warmtepompen halen tot 80% van hun energie gratis uit de omgeving en zijn daarom een van de meest milieuvriendelijke verwarmingsmogelijkheden voor uw woning. Zo ligt het verbruik maar liefst 5x lager dan een traditionele verwarmingsketel!

 

Afhankelijk van het type haalt de warmtepomp haar warmte uit natuurlijke warmtebronnen zoals lucht, aarde of grondwater. In een warmtepomp zorgt de compressor voor de opwarming en zijn het de warmtewisselaars en de pomp die deze warmte in huis verspreiden. Een warmtepomp kan zowel voor de verwarming van het sanitaire water zorgen, als voor de centrale verwarming. 

De voordelen van een warmtepomp:

  • Stabiele prijs & geen fossiele brandstoffen: het grootste voordeel van een warmtepomp is dat u niet afhangt van fossiele brandstoffen en hun fluctuerende prijzen. De bronnen voor de warmte zijn gratis te verkrijgen uit de natuur. U betaalt dus enkel de installatie van uw warmtepomp en de elektriciteitskosten voor warmteverdeling in huis.

  • Lager energieverbruik: een warmtepomp heeft een veel lager energieverbruik dan traditionele verwarmingssystemen.

  • Duurzaam: de warmte wordt gewonnen uit de natuur. Door het lagere energieverbruik stoot de warmtepomp veel minder CO2 uit en is het dus erg milieuvriendelijk.

  • Lagere kosten: u hebt geen opslag nodig voor stookolie. Bovendien is er geen aansluiting nodig voor gas. Een schoorsteen is dan ook overbodig.

  • Airco: een lucht-lucht warmtepomp kan ook als airconditioning gebruikt worden.​

Neem contact met ons op voor meer informatie over warmtepompen

Vanuit Edegem servicen wij gemeentes in Antwerpen zoals Wilrijk, Kontich, Lint, Aartselaar, Reet, Rumst, Mechelen, Boom, Mortsel, Hemiksem, Berchem, Borgerhout, Hoboken, Niel, Hemiksem, Deurne, Merksem, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Zandhoven Schilde, Zoersel, Boechout, Lier, Konings-hooikt, Heist-op-den-berg, Berlaar, Wommelgem, Ranst, Wijnegem, Vremde, Borsbeek. 

Toepassingen warmtepompen

Een warmtepomp is zowel geschikt voor nieuwbouw als gerenoveerde woningen worden. Ze voorziet uw woning van warm water voor de centrale verwarming of voor sanitair water. Als uw bestaande cv-ketel wil vernieuwen door een energiezuinig alternatief, dan is een warmtepomp een uitstekend idee. Het kan eenvoudig op de bestaande verwarmingstoestellen aangesloten worden.


Als u een nieuwe verwarmingsinstallatie laat plaatsen, is het interessant om meteen voor lage temperatuursverwarming zoals vloerverwarming te gaan. Hiermee haalt u met een warmtepomp het hoogste rendement en ligt uw verbruik nog lager. Een lucht-water warmtepomp is ideaal voor vloerverwarming. Houdt u van luchtverwarming? Dan is een lucht-lucht warmtepomp voor u de beste keuze. Een zwembad in de tuin? Dan kan u uw warmtepomp ook gebruiken voor de verwarming van uw zwembadwater.

Warmtepomp prijs en rendement

De prijs en rendement van de warmtepomp hangt af van meerdere factoren. De COP waarde ligt bij de meeste warmtepompen tussen de 3 en de 5, omgerekend wilt dit zeggen dat een warmtepomp tot maar liefst 5 kW warmte kan opleveren voor  iedere verbruikte kW energie. Al kan de prijs van geothermische warmtepompen wel nog wat hoger uitvallen. Dit is bijna de helft duurder dan de alternatieven, maar u haalt het er op langere termijn wel dubbel en dik uit.

 

Verder zijn er voor warmtepompen subsidies aan te vragen bij de overheid en de netbeheerder. Daarnaast hebt u bij een warmtepomp installatie recht op een fiscaal voordeel. Hierdoor kan u tot 40% recupereren op de totale investering (inclusief BTW). Rekening houdend met al deze factoren is investeren in een energiezuinige warmtepomp in geen tijd terugverdiend!
Meer weten over voordelige & energiezuinige oplossingen? Contacteer ons vrijblijvend
 

Maes Jean & Zoon

Ook onderhoud van verwarming niet door ons geplaatst in regio Antwerpen (Edegem)

bottom of page