top of page

GASKETELS VOOR COMFORT EN DUURZAAMHEID

Uw gasketel specialist in Edegem, Antwerpen

Verwarmen met een gasketel is gemakkelijk en comfortabel. Uw woning wordt aangenaam warm, zonder geluids-, geur- of stofhinder. Zalig! Met aardgas valt u nooit zonder warmte. Want u bent zeker van de veilige, ondergrondse bevoorrading. Vergeet dus vervuilend transport. Ook de planeet is blij met uw keuze voor aardgas. Want de verbranding ervan stoot minder CO2 uit dan die van andere fossiele brandstoffen.

Gasketel vervangen?

Wanneer is het moment om uw gasketel te vervangen? De precieze levensduur van een gasketel hangt onder meer af van het type ketel en het onderhoud ervan. Het is aangeraden om na ongeveer 15 jaar je gasketel te vervangen door een nieuw exemplaar. Op die manier maak je de verwarming van je woning efficiënter en vermijd je dure onderhoudsbeurten. De efficiëntie van verwarmingsketels neemt na verloop van tijd af, en dat heeft ook zijn gevolgen voor je portemonnee. Je oude cv ketel vervangen door een nieuwe verwarmingsinstallatie is dan ook een slimme investering.

Welke gasketel kiezen? 

Een gasketel met te laag vermogen zal goedkoper zijn in aankoop maar moet wel steeds op volle toeren draaien. Dit vergt meer energie waardoor je verbruik een pak hoger ligt. Bovendien zal je gasketel ook minder lang meegaan omdat hij harder moet werken dan voorzien door de fabrikant. Een gasketel met te hoog vermogen zal qua rendement perfect werken maar kost wel onnodig meer dan de correct gedimensioneerde ketel. Wij berekenen het benodigd vermogen op basis van de te verwarmen ruimtes en de isolatiewaarde van het gebouw. Zo bent u zeker van een correcte gasketel.

Gaswandketel of gasvloerketel?

Waar kunt u de ketel het beste plaatsen? Weinig plaats? Ga dan voor een gaswandketel. Wandhangende gasketels zijn compact en hebben een laag gewicht. Die hangt u op waar u wilt. Ook gasvloerketels zijn compact en licht geworden. Bij vloerketels zorgt een indirect gestookte boiler meestal voor de bereiding van warm water. Hierbij staat de gasketel ook in voor de opwarming van het warm water. Voor beide types zijn er modellen ontwikkeld waarvan het uitzicht en de afmetingen afgestemd zijn op huishoudelijke apparaten. Je kan ze probleemloos in een keuken, een badkamer of een wasplaats plaatsen.

Onderhoud van uw gasketel

Gasketels boven de 20kW hebben een verplicht 2-jaarlijks onderhoud nodig wat wij graag voor u doen, tevens krijgt u dan van ons ook het reinigings- en verbrandingsattest, een attest verplicht door de LNE (Leefmilieu, Natuur en Energie). En een degelijk onderhoud van uw gastoestel zorgt ervoor dat uw rendement op peil blijft en zo gaat uw cv ketel lang mee. Gewonnen voor het gemak van gasketels? Neem dan contact met ons op.

Bij Maes J & Zoon geven we u graag alle informatie over premies en vertellen we u graag welke gasketel het meest geschikt is voor uw huis. En natuurlijk kunt u bij ons terecht voor de installatie en het onderhoud ervan.

Gewonnen voor het gemak van gasketels? Neem dan contact op met onze specialisten. En voor u het weet … geniet u van de zalige warmte van gasvloerketels. Ontdek nu ons aanbod gasketels: prijzen inclusief levering, plaatsing, materiaal, en 6% btw in vervanging van een gelijkaardig toestel.

bottom of page