top of page

UW WARMINGSKETEL SPECIALIST IN REGIO ANTWERPEN

Welke verwarmingsketel Kiezen?

Uw oude verwarmingsketel moet vervangen worden door een nieuwe CV-ketel of u wenst een nieuwe verwarmingsketel in een nieuwbouw in regio Antwerpen te plaatsen? Een nieuwe ketel bespaart tot 20% op uw energiefactuur. Bovendien hoeft u zich geen zorgen meer te maken over onverwachte pannes en kosten. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en verbruik kan u kiezen uit heel wat mogelijkheden. Wij helpen u hier graag bij.

De eerste stap is kijken welke toepassing de nieuwe gasketel volgens u dient te hebben: enkel warm water of warm water + verwarming. Gebruikt u de CV-ketel om het huis te verwarmen en van warm water te voorzien of wordt deze eerder gebruikt om een appartement te verwarmen of het water van een zwembad? Als de gasketel ook warm water moet genereren kiest u voor een combiketel. In de praktijk zullen particulieren bijna nooit kiezen voor een solo CV-ketel.

Vervolgens kijkt u naar de plaatsing van uw cv-ketel. Wordt deze in de garage, kelder of zolder geplaatst? Welk type installatie- wand- of vloermodel? Als u al een wandketel heeft, is het raadzaam om hetzelfde type te kiezen. Dat geldt ook als u nu een vloerketel heeft. Uw voordelen: u gebruikt bestaande aansluitingen en hebt geen extra ruimte nodig. Dat bespaart u tijd en geld.

Er bestaan verschillende soorten verwarmingsketels. Welk type het meest geschikt is hangt af van het gewenste comfort, de oppervlakte van de woning, het aantal gezinsleden en het beschikbare budget. In onderstaand overzicht vindt u de meest gebruikte verwarmingsketels.

Hoogrendementsketels 

Hoogrendementsketels hebben een hoger rendement ten opzichte van de conventionele gasketel. U kan deze verwarmingsketels herkennen aan het HR+-label voor aardgasketels. Dit type cv-ketel wordt ook lage temperatuurketel genoemd.

Condensatieketels

De condensatieketel is de nieuwste generatie verwarmingsketel die werkt op aardgas of stookolie. Het verschil met ouderwetse verwarmingsketels is dat de condensatieketel een hoger rendement behaalt door de waterdamp van de rookgassen ook om te zetten in warmte. Daardoor kan u aardig besparen op de energiefactuur. De condensatieketel is momenteel de efficiëntste technologie op de markt. Meer dan 80% van de nieuwe geïnstalleerde ketels werkt al met condensatie.

Warmtepomp i.c.m. verwarmingsketel

Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de nabije omgeving, hetzij de aarde, lucht of het water. Daardoor zijn warmtepompen bijzonder milieuvriendelijk en energiezuinig. Voor een doorsnee woning mag u rekenen op 50% minder stookkosten, als u een warmtepomp combineerd met een verwarmingsketel.

centrale verwarming

Installatie en vernieuwing van centrale verwarming

Onderhoud & herstelling

Onderhoud en herstelling van centrale verwarming

Uw installateur in regio Antwerpen

Als erkend installateur gidsen wij u door ons aanbod zuinige gasketels. Voor gegarandeerd veilige warmte, binnen uw budget. Uw bonus? Een lage energiefactuur. Een warme thuis voor uw gezin. Daar gaan wij voor – elke dag opnieuw. Neem contact op met onze warmtespecialisten voor duurzame, zuinige verwarmingsketels.

bottom of page