top of page

UW CONDENSATIEKETEL SPECIALIST

Uw condensatieketel specialist in Edegem, Antwerpen

Besparen op energie is eigenlijk super eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is uw oude cv-ketel (zeker als die meer dan 20 jaar oud is) te laten vervangen door een condensatieketel. Met een condensatieketel hoeft u niets aan warmte in te boeten, maar bespaart u jaarlijks toch al gauw tot dertig procent op uw energiefactuur!

Wat is een condensatieketel?

Condensatieketels laten de waterdamp die normaal vrijkomt uit verbrandingsgassen niet ontsnappen. De waterdamp condenseert in de condensatieketel en wordt zo omgezet in nieuwe warmte. En dat voelt u aanzienlijk in uw portefeuille. Andere voordelen van een condensatieketel zijn:

  • Milieuvriendelijk: Een condensatieketel beperkt de uitstoot van toxisch CO (koolstofmonoxide).

  • Zuinig: Een condensatieketel gaat optimaal om met de geproduceerde warmte. Goed voor uw portemonnee.

  • Snel en éénvoudig te installeren: Als loodgieterij is Maes J en Zoon één van de erkende installateurs en installeert uw condensatieketel in een handomdraai.

  • Fiscale premies: Condensatieketels zijn fiscaal voordelig en worden door de overheid gestimuleerd met premies.

  • Combineren: Voorbereid op de toekomst want gemakkelijk te combineren met boilers, warmtepompen en zonnecellen. 

Prijzen van condensatieketels

Hoe zit het met de prijs van een condensatieketel? De prijzen van een condensatieketel bij aanschaf liggen wat hoger dan bij een conventionele centrale verwarming ketel. Een traditionele CV-ketel heeft een zeer laag rendement in vergelijking met een hoogrendementsketel. De meerprijs van een hoogrendementsketel is dan al snel terugverdiend door uw lagere gasrekening. Meer weten over de prijzen van onze condensatieketels? Bekijk onze productpagina.

De beste condensatieketel kiezen? Wij helpen u graag

Wil je een condensketel kopen, dan kan je kiezen uit een ruim assortiment van verschillende modellen en soorten. Als leek een keuze maken uit het volledige aanbod van ketel-merken is wellicht niet eenvoudig, daarom kan je bij ons rekenen op professioneel advies. Onze topleveranciers voor condensatieketels: Itho Daalderop en Buderus icm Honeywell thermostaten en Henbra vloerverwarming. 

Bij MJZ heating geven we u graag alle informatie over premies en vertellen we u graag welke condensatieketel het meest geschikt is voor uw huis. En natuurlijk kunt u bij ons terecht voor de installatie en het onderhoud ervan.

buderus
honewell
bottom of page